Brändi nimeltä Essi


Onnea minä!

Elämässä vaikuttaisi tällä hetkellä olevan erinomaisia syitä juhlaan. Suurin ja tärkein niistä on filosofian maisteriksi valmistuminen Turun yliopistosta pääaineenani mediatutkimus. Virallinen valmistuminen tapahtui 26.5.2016 ja vajaa viikko myöhemmin sain käteeni tutkintotodistuksen.

Koska maisteriksi valmistuminen merkitsee omassa elämässäni varsin suurta välietappia ja muutosta, halusin juhlistaa asiaa jotenkin näkyvästi. Ja se näkyvä muutos on tässä. Uudet nettisivut, oma domain, uusi blogi, uudet ajatukset. Kenties jopa uusi minuus. Tai jos ajatellaan kaupallisemmin: uusi henkilöbrändi.

Viimeiset 1,5 vuotta työstin opintojen, harjoittelun ja työnteon ohella Pro gradu -tutkielmaa, joka valmistui huhtikuussa 2016 otsikolla @titmeister Twitterissä. Henkilöbrändin rakentuminen Arman Alizadin Twitter -profiilissa. Vaikka mieleni tekisi hieman väitellä gradusta saamani palautteeni kanssa, olen suurimmaksi osaksi sujut kyseisen hengentuotteen kanssa. Peräti siinä määrin, että se innoitti osittain minua luomaan nämä nettisivut.

Nimittäin tuon työn aikana mielessäni alkoi muotoutua ajatus graduni teemojen muokkaamisesta blogikirjoitusten muotoon. Henkilöbrändäys sosiaalisessa mediassa, sen konventiot ja sisäiset paradoksit kiehtovat minua edelleen. Ajattelinkin, että olisi sääli jos menettäisin valmistumisen myötä otteen aiheeseen.

”Tarinoita henkilökohtaisesta” sisältää noita graduuni pohjautuvia kirjoituksia – mutta toivon mukaan myös jotain paljon enemmän. Pyrin tekemään sivustosta yhden henkilökohtaisen (ammatillisen) minuuden kehittämisen työkaluista. Nyt kun opinnot ovat takana, on vastuu oman oppineisuuden ja ymmärryksen lisäämisestä entistä enemmän omilla harteilla. Luomalla kanavan ajankohtaisten oman alani asioiden käsittelemiseksi toivon oppivani samalla itse uutta sisällöntuotannon, kirjoittamisen, brändien ja elämän saralta.

Vielä en täysin tiedä, mitä tästä kaikesta oikein tulee. Sen verran uskallan sanoa, että jahka kotiudun valmistujaismatkaltani Wienistä, alkaa ensimmäisen varsinaisen blogikirjoituksen kirjoittaminen aiheena henkilöbrändäyksen käsitteen lyhyt historia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *